портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

На Донеччині відбулась всеукраїнська науково-практична конференція «Децентралізація системи управління освітою: зміни, виклики, практики»

Опубліковано 24 листопада 2021 року, 17:11 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Всеукраїнська науково-практична конференція «Децентралізація системи управління освітою: зміни, виклики, практики» проведено на базі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у Краматорську.

Захід мав на меті висвітлити й систематизувати досвід науковців і практиків щодо трансформації системи управління освітою в умовах децентралізації та автономії. Конференція об’єднала понад 200 науково-педагогічних та педагогічних працівників із м. Києва, Волинської, Донецької областей.

Із вітальним словом до учасників конференції звернулася заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна. Вона наголосила на важливості партнерської взаємодії територіальних громад та необхідності їх координаційної підтримки з боку науковців і досвідчених практиків.

Упродовж пленарного засідання розкрито питання щодо особливостей реалізації реформи децентралізації освіти в різних регіонах України, проаналізовано виклики й перспективи розвитку національної системи освіти в контексті децентралізації влади та автономії освітніх закладів. Напрацьованим досвідом і новими ідеями учасники конференції продовжили ділитися в семи тематичних секціях, у яких працювали науковці, керівники органів управління освітою, закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, педагоги, психологи та співробітники центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

За підсумками роботи секцій учасниками конференції було ухвалено спільну резолюцію для подальшого врахування в роботі.

Інші новини за темою