портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відкрито мультифункціональний центр підтримки ВПО Маріупольського району «Серце Сходу»

Опубліковано 24 травня 2024 року, 17:41 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Одним із основних завдань гуманітарних центрів є підтримка мешканців області, які перемістилися до більш безпечних регіонів України, створення якісних умов для доступу населення до послуг, що сприяють адаптації, соціалізації та реалізації власного потенціалу в умовах війни.

Маріупольською райдержадміністрацією 23 травня у Львові відкрито мультифункціональний Центр підтримки ВПО Маріупольського району «Серце Сходу»(координує Сартанська ВЦА), направлений на надання всебічної допомоги мешканцям Маріупольського району.

Головними напрямками роботи Центру підтримки є надання гуманітарної, юридичної, психологічної, соціальної, медичної допомоги. У Центрі підтримки планується функціонування дитячого простору, в якому будуть відбуватися культурно-розважальні, просвітницькі, спортивні, психологічні, арт-терапевтичні заходи, різноманітні майстер-класи, зустрічі, ігри, навчання тощо.

На базі Центру підтримки функціонує центр життєстійкості для допомоги людям впоратися з психологічним стресом та іншими соціальними викликами, а також навчити кожного відновлюватися після травматичних подій, повертатися до активного життя і включатися у ініціативи своєї громади.

Послуги з формування життєстійкості - це комплексна послуга психосоціальної підтримки, яка складається з надання першої психологічної допомоги, консультації із соціальним фахівцем для подальшого перенаправлення людини до потрібних служб і організацій, індивідуальної консультації психолога, відвідування групових занять із психосоціальної підтримки.

Центр підтримки розташовано за адресою: м. Львів, вулиця Караджича, 29б, тел. +380671890007, +380966620960.