портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відновлюємо громади Донеччини разом

Опубліковано 20 червня 2023 року, 09:54 , Донецький обласний центр зайнятості

Населені пункти Донеччини, які постраждали від військової агресії, потребують відбудови та швидкого реагування на виклики, спричинені війною. Відновленню та підтримці життєдіяльності громад в період воєнного стану сприяє проведення суспільно корисних робіт.

Донецька обласна служба зайнятості активно залучає безробітних до участі в урядовому проєкті "Армія відновлення". Суспільно корисні роботи організовані в 23 громадах області. З початку року учасниками програми стали 3,1 тис. мешканців регіону. Безробітні виконують роботи з облаштування укриттів, обслуговування пунктів незламності, розвантаження та пакування гуманітарної допомоги, надання допомоги вразливим категоріям населення тощо.

«Користь від проведення суспільно корисних робіт очевидна, - зазначає начальник Мирноградської міської військової адміністрації Юрій Ключка, - ”Армія відновлення” допомагає громаді оперативно вирішувати низку нагальних питань. Ми не витрачаємо час на пошук коштів та виконавців робіт. Крім цього і самі учасники отримують фінансову підтримку».

Після деокупації Лиманської громади безробітні разом з комунальниками активно працюють над упорядкуванням та відновленням територій. Організовані роботи з розбору завалів, розчищення автомобільних доріг, відновлення об’єктів забезпечення життєдіяльності, а також догляду за одинокими людьми похилого віку та особами з інвалідністю, які потребують підтримки.

“На сьогоднішній день 168 наших земляків стали учасниками “Армії відновлення”. Суспільно корисні роботи вкрай потрібні для відновлення громади та забезпечують тимчасовою роботою її мешканців”, — розповідає начальник Лиманської міської військової адміністрації Олександр Журавльов.

Кожен бажаючий працездатного віку може долучитися до “Армії відновлення”. За детальною інформацією щодо участі в проєкті звертайтеся до фахівців центру зайнятості https://bit.ly/3oSCie0  або телефонуйте до call-центру Донецького обласного центру зайнятості безкоштовно 0-800-33-61-67.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості