портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 20 червня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників Донеччини.

14 грудня 2022 року у лікарні помер солдат Єгор Шумаєв, позивний Шум. За чотири дні до цього він отримав важке поранення під час боїв за Бахмут і перебував у комі. 8 грудня йому виповнилося 20 років.

Єгор народився і виріс у Краматорську. У 2020-му вступив до Харківського національного університету імені Василя Каразіна на факультет геології, географії, рекреації і туризму. Паралельно із навчанням працював у відділенні Нової пошти. Активно займався спортом, зокрема, футболом. Любив подорожі, брав активну участь у різноманітних івентах. Любив море та гори.

Коли почалася повномасштабна війна, Єгор був студентом 2-го курсу, однак вирішив, що має стати на захист України. Приєднався до Харківської ТРО і став стрільцем 120-го окремого батальйону територіальної оборони 113-ї бригади ТРО ЗСУ. За час служби був нагороджений почесною відзнакою «За мужність та відвагу» та медаллю «За службу державі».

«Мій любий сину, ти назавжди в моєму серці... Ти чуйний, веселий, світлий, відкритий, товариський, доброзичливий, сильний, принциповий. Гарний організатор, турботливий син! Тобі назавжди 20... Вічна шана! Він любив Україну та мріяв про Перемогу і звільнення нашої держави від російських загарбників. Єгор став прикладом відваги, символом боротьби за свободу та гідність», – розповіла мама загиблого, Людмила.

Поховали молодого воїна на Алеї Слави у рідному Краматорську.

У Єгора залишилися батьки та молодший брат. 

З 24 лютого росіяни вбили 1566 мирних жителів Донеччини, поранили ще 3710. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!