портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Видобуток цирконію у Нікольському районі проводитись не буде: лот знято з аукціону

Опубліковано 03 березня 2021 року, 16:41

Лот на видобуток цирконію у Донецькій області знято з аукціону. Про це голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив на брифінгу у Краматорську сьогодні, 3 березня. 

«Навколо цієї теми було багато чуток і маніпуляцій, але хочу ще раз запевнити, що наразі лот на видобуток цирконію знято з аукціону, і у цьому найбільша заслуга облдержадміністрації та профільного департаменту. Від самого початку ми вивчили це питання та прийняли принципову позицію. Так, коли про жодні мітинги не було й мови, у березні 2020 року ми писали листи до профільних інстанцій з пропозиціями та поясненнями, і врешті змогли домогтись того, що видобуток цирконію на території Нікольського району проводитись не буде», - заявив очільник області.

Павло Кириленко також звернув увагу представників ЗМІ та громадськості на неправдиву інформацію, яка поширюється у соціальних мережах останнім часом.

«Нещодавно у соціальних мережах поширювався лист, нібито підписаний головою ОДА на адресу виконуючого обов’язки начальника ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях з наполегливими проханнями не допустити проведення мітингів проти видобутку цирконію, який облдержадміністрація нібито підтримує. Підпис схожий на мій, але не треба бути митцем, щоб його повторити. З тексту одразу зрозуміло, що це фейк, причому вироблений «кустарним» способом. Документ складений з порушенням усіх норм діловодства, а підписаний 26 лютого, коли я перебував у відрядженні у Києві. Я зараз не маю на меті спростовувати фейк. Ця маніпуляція спрямована проти пересічних мешканців району тими людьми, які хочуть використати мешканців у своїх політичних та економічних інтересах. Перш за все такі маніпуляції – це неповага до мешканців області», - наголосив він.

На завершення голова ОДА закликав жителів Донеччини не піддаватись на маніпуляції та перевіряти скандальні факти на офіційних джерелах інформації.