портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відвідування закладів культури під час карантину: які документи потрібні

Опубліковано 23 жовтня 2021 року, 11:01 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Донецька область з 18 жовтня опинилась у «червоній» зоні епідемічної небезпеки, тут почали діяти найжорсткіші карантинні обмеження через поширення COVID-19.

На червоному рівні для повноцінної роботи закладів культури та проведення масових заходів вимагається обов’язкова наявність у всіх співробітників (організаторів) та відвідувачів (користувачів) документа про завершення повного курсу вакцинації. Це може бути «зелений» внутрішній чи міжнародний COVID-сертифікат, чи міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

Також підходить негативний ПЛР-тест чи експрес-тест на COVID-19, який чинний 72 години.

Важливо зазначити, що з документом про отримання першої дози вакцини, тобто «жовтим» COVID-сертифікатом або довідкою 063-0, потрапити до бібліотек, клубних закладів, кінотеатрів та інших закладів культури неможливо.

Співробітники закладів можуть просити відвідувачів показати документи, які б підтверджували їх статус вакцинованого або ж негативний тест.

Перевіряти наявність таких документів можуть правоохоронці та представники Держспоживслужби. За невиконання карантинних вимог передбачається відповідальність згідно з чинним законодавством як для відвідувачів, так і для власників закладів.

Обов’язковим залишається використання захисної маски у громадських закладах. Це стосується як відвідувачів, так і співробітників.

Контроль за дотриманням карантинних правил є однією зі складових для ефективної протидії коронавірусній хворобі.

Бережіть себе та рідних. При перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю або до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19