портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Відзначення Дня Конституції України мешканцями КУ «Дружківський дитячий будинок-інтернат» в Королівстві Іспанія

Опубліковано 29 червня 2023 року, 17:44 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

28 червня в Україні відзначається День Конституції. Це єдине державне свято, закріплене в самій Конституції, і другий рік поспіль Україна святкує його в умовах воєнного стану, запровадженого через повномасштабне вторгнення рф.

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я мешканців КУ «Дружківський дитячий будинок-інтернат» було здійснено їх евакуацію, в тому числі, 84 підопічних евакуйовано до Королівства Іспанія.

Вихованці Дружківського будинку-інтернату відсвяткували державне свято - День Конституції України - в Королівстві Іспанія.

Впродовж дня для них було організовано святковий захід «Ми українці», проведено конкурс дитячого малюнку «Моя країна». Із задоволенням та великим інтересом діти прийняли участь в інтелектуальній грі «Великі права маленької дитини».

Також футбольна команда будинку-інтернату «MІКС-МАКС» отримала перемогу у серії футбольних матчів з командами Королівства Іспанії: «MІКС-МАКС» - «Монтевіль» - 5:0, «MІКС-МАКС» - «Камоча» - 3:2, «MІКС-МАКС» - «Реал спортинг» - 2:1. Ці перемоги гравці команди присвятили рідній батьківщині і назвали їх «Хай буде мир в нашій Україні».

Ми пишаємося нашими підопічними. Чекаємо найскорішого повернення їх додому. Висловлюємо щиру вдячність Королівству Іспанія – країні, яка прихистила наших мешканців, її громадянам та волонтерським організаціям. Наближаємо перемогу! Все буде Україна!

Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації