портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вихованці обласних закладів позашкільної освіти привітали військовослужбовців з Днем захисників і захисниць України

Опубліковано 13 жовтня 2021 року, 17:30 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

Обласні заклади позашкільної освіти підготували та провели низку заходів з дітьми та учнівською молоддю  з метою привітання військових з Днем захисників і захисниць України, відзначення їх мужності та героїзму. 

Вихованці Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва у супроводі педагогічних працівників відвідали військову частину 3035 Національної Гвардії України. Діти привітали військовослужбовців з прийдешнім святом, подякували за мирне та щасливе дитинство. А на згадку про зустріч подарували власноруч виготовлені сувеніри, які протягом тижня виготовляли під час гурткових занять. У відповідь нацгвардійці організували для юних гостей екскурсію, під час якої діти ознайомилися з роботою кінологів та побачили, як несуть службу чотирилапі захисники України, оглянули військову техніку та проїхались на броньованій машині. 

Понад 350 вихованців закладів позашкільної освіти Донецької області долучилися до  акцій, ініційованих Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості. В межах  фото-акції «Герої в обличчях» діти розмістили на сторінках своїх закладів світлини зустрічі з військовими та ветеранами АТО/ООС у соціальній мережі «Фейсбук» з хештегом #мійгерой.  В рамках марафону   «Тепло долонь і серця Тобі, мій Герою» діти виготовили вітальні листівки до Дня захисників і захисниць України з побажаннями та словами підтримки воїнам та ветеранам ООС, воїнам Збройних сил України, родинам загиблих й подарували адресатам. Світлини розміщено на сторінках закладів позашкільної освіти області у соціальній мережі «Фейсбук».

 У стінах Донецького обласного палацу дитячої та юнацької творчості відбулась неформальна зустріч з військовослужбовцями військової частини 3035 НГУ. У теплій, дружній атмосфері вихованці закладу поспілкувалися з військовими та привітали їх зі святом творчими виступами, а також спільно виготовили обереги – янголів-охоронців. 

Донецький обласний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді у соціальних мережах «Фейсбук» і «Інстаграм» провів челендж «Дякую тобі!!!». Вихованці гуртків знімали відео-розповіді з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України. Також з нагоди свята для дітей проведено змагання, бесіди, зустрічі, квести та інші заходи із залученням військовослужбовців. 

Донецьким обласним еколого-натуралістичним центром організовано та проведено обласну виставку квіткових композицій. Найкращі композиції гуртківці подарували військовослужбовцям під час відвідування виставок новітніх зразків військової техніки на базах військових частин у Краматорську та Костянтинівці. На знак подяки захисникам України діти висадили квіти на території військового мобільного шпиталю м. Часів Яр.