портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Виховні заходи для учнів та студентів присвятили 106-й річниці бою під Крутами

Опубліковано 29 січня 2024 року, 14:43 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

До 106-тої річниці бою під Крутами для учнівської та студентської молоді закладів освіти Донецької області проведено низку виховних заходів. Знаменній історичній даті були присвячені уроки звитяги, відеогодини, історичні подорожі, онлайн-екскурсії, бесіди за темами: «Від героїв Крут до героїв сьогодення – воїнів ЗСУ», «Герої Крут – для нащадків взірець», «Вони померли, щоб ми жили…», «Трагедія Крут: крізь призму минулого і сучасного», «Крути – і сум, і біль, і вічна слава України».

Під час заходів діти розширили знання про трагічні події січня 1918 року, які стали символом героїзму та самопожертви молодого покоління українців в боротьбі за незалежність своєї країни.

Також організовано обласні заходи. Однією з них стала обласна акція-вшанування «Слава їх встає безсмертна», ініційована Донецьким обласним палацом дитячої та юнацької творчості. У межах цієї акції учасники розміщували в соціальних мережах тематичні світлини з малюнками, фотографіями, відео з декламуванням віршів за хештегом: #славаїхвстаєбезсмертна2024#ПозашкілляДонеччини. Загалом до акції долучились понад 1000 дітей.

Для учнів старших класів на вебплатформі Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти проведено відкритий дистанційний урок «Пам’яті Героїв Крут»: https://www.youtube.com/watch?v=gWIPEg20WbM