портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З нагоди Дня пам'яті Героїв Крут відбувся інформаційний онлайн захід

Опубліковано 29 січня 2024 року, 16:31 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

 29 січня відбувся інформаційний онлайн захід із нагоди відзначення Дня пам'яті Героїв Крут.

Зустріч була організована управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації спільно з Державним архівом Донецької області.

Головний спеціаліст відділу використання інформації документів Державного архіву Донецької області Яна Власова розповіла присутнім про подвиг українських студентів, які в 1918 році під час українсько-радянської війни взяли участь у бою під Крутами. Ця подія стала символом волелюбства та сили духу української молоді, яка виступила проти імперських та більшовицьких загроз для незалежності України.

Українські студенти, які брали участь у бою під Крутами, визначались великою патріотичною відданістю і готовністю жертвувати своїм життям за незалежність України. Ці герої були представниками різних верств суспільства, але їх об'єднувала спільна мета - відстояти свободу та незалежність своєї країни.

Під Крутами загинуло, за різними оцінками, 70 – 100 українських оборонців. Російські втрати тільки вбитими були щонайменше 300 загарбників.

Сьогодні Україна продовжує боротьбу за незалежність на полях битв. Під час повномасштабного вторгнення рф українські воїни демонструють усьому світу незламність духу, самопожертву в ім’я спільної Перемоги та вірність традиціям українського війська.