портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Військовослужбовці та співробітники Донецької ОДА замінили полотнище прапорів України біля низки пам'ятників загиблим за цілісність країни

Опубліковано 14 квітня 2021 року, 18:51

Військовослужбовці ЗСУ зі складу операції Об'єднаних сил та співробітники Донецької облдержадміністрації замінили полотнище прапорів України  біля низки пам'ятників та пам'ятних знаків загиблим за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 

Також прапори України були передані військовим підрозділам, які здійснюють заходи із відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації проти України у Донецькій області.

Нагадаємо, що 12 квітня 2014 року  російські окупаційні війська та їх найманці розпочали захоплення міст Донеччини.  

13 квітня 2014 року під час виконання бойового завдання потрапила у засідку група спецпризначенців, яка направлялася для звільнення від російських диверсантів адміністративних будівель міста Слов’янськ.  У тому бою загинув капітан СБУ Геннадій Біліченко, який був відряджений на схід України у дні стрімкого загострення подій у Луганській та Донецькій областях. Його смерть стала першою у переліку військових, загиблих  у російсько-українській війні. 

Того ж дня було оголошено про початок Антитерористичної операції на сході України.