портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Виставка «Соледар. Сіль. Війна» відкрилась у Києві

Опубліковано 05 травня 2023 року, 15:51 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

5 травня 2023 року у Галерії протестного мистецтва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності відбулося відкриття виставки «Соледар. Сіль. Війна» краматорського фотографа Олександра Пархоменка та пресофіцерки 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Ірини Рибакової.

Вперше виставку показали у французькому місті Ажен до річниці широкомасштабного вторгнення 24 лютого. Її вже побачили мешканці Донеччини у місті Покровську.

Виставка «Соледар. Сіль. Війна» розповідає про історію невеличкого квітучого в минулому міста, куди прийшов «руській мір» та історію захисників, які боронять країну на Донеччині.

На відкритті виставки з вітальним словом виступили: заступник Міністра культури України Катерина Чуєва, начальник управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації Вікторія Точена, виконуючий обов’язки голови Українського інституту національної пам’яті Володимира Тиліщак, генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, керівник відділу комунікацій ДП «Артемсіль» Володимир Низиєнко, заступник генерального директора «Донецького обласного краєзнавчого музею» Олександр Мовчан.

Катерина Чуєва підкреслила важливість проведення таких заходів з метою розширення комунікації зі світовою спільнотою, привернення уваги до мужності Збройних Сил України, які тримали оборону за місто Соледар, та злочинів російської федерації.

Вікторія Точена зазначила, що важливо цю виставку показувати не тільки в Україні, а і всій світовій спільноті, щоб донести інформацію про злочини російської федерації в країні.

Запрошуємо відвідати виставку «Соледар. Сіль. Війна», яка працюватиме до 11 червня у Галереї протестного мистецтва Музею Майдану (Київ, вул. Липська, 16). Разом ми сила! Разом переможемо!

За інформацією управління культури і туризму облдержадміністрації