портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З Донеччини - на Житомирщину: Вже п'ятий евакуаційний потяг з Покровська прибув до Бердичева

Опубліковано 05 травня 2023 року, 16:36

Триває евакуація цивільних мешканців Донеччини до більш безпечних регіонів країни. Як відомо, з 18 квітня розпочалася безкоштовна евакуація наших земляків до територіальних громад Житомирської області. І кожні чотири дні поїзд з евакуйованими прямує залізничними шляхами України з Покровська до Бердичева, звідки людей розвозять по територіальних громадах Житомирщини. 

Сьогодні вранці на пероні Бердичівського вокзалу рятувальники, поліція, представники органів влади, соціальні служби та волонтери зустріли потяг, який привіз ще 16 людей з Донеччини, повідомляють у Головному управлінні ДСНС України у Житомирській області.  За останні 20 днів це вже п'ятий евакуаційний потяг, що прибув до Бердичева.

Людям допомогли зійти з потяга, донести речі до вокзалу та провели до зали очікування. Там вони отримали державну допомогу, їжу та найнеобхідніші речі, а також мали змогу поспілкуватися з психологами.

Рятувальники допомогли перенести людям багаж до автобуса, яким далі їх відвезли до м. Звягель, де влаштують у місцях тимчасового проживання.