портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: HUB «Наш Краматорськ. Ми разом все подолаємо» в м. Дніпро нікого не залишає з бідою наодинці

Опубліковано 28 листопада 2022 року, 17:17 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

З вересня продовжує свою роботу відділення територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Краматорської міської ради в м. Дніпро - HUB «Наш Краматорськ. Ми разом все подолаємо» за адресою: м. Дніпро, бул. Слави, 12.

Гуманітарний штаб надає різноманітні соціальні послуги внутрішньо переміщеним особам, які були вимушені покинути домівки та переміститися до Дніпра та Дніпропетровської області. Робота центру спрямована на підтримку переселенців, соціальну та психологічну адаптацію.

Уцентрі працюють фахівці підрозділів та управлінь виконавчого комітету Краматорської міської ради.

З понеділка по суботу спеціалісти консультують з питань внутрішньо переміщених осіб та за потреби надають натуральну допомогу.

Двічі на тиждень проводить консультаційні прийоми фахівець Краматорського міського центра зайнятості, а за підтримки Міжнародного комітету порятунку юридичну підтримку надає юрист.

Також 6 днів на тиждень в центрі працюють: лікарі Центру сімейної медицини N1 м. Краматорськ, психолог та дитяча локація, де малеча зможе побавитись з іграшками та весело провести час з досвідченим педагогом.

З початку роботи гуманітарний штаб прийняв заяви на отримання соціальних послуг від 1400 сімей, які отримали необхідну для них допомогу.

Особлива увага приділяється розвитку дітей з числа внутрішньо переміщених осіб. На базі центру проводяться різноманітні тематичні зустрічі, майстер-класи, ігри, екскурсії, тощо, як силами фахівців центру, так і за допомогою партнерських зв’язків з благодійними фондами, організаціями та комунальними закладами Дніпровської міської ради, Донецького художнього музею с. Прелесне, Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва.

Завдяки меморандуму з Всеукраїнськім благодійним фондом «Горєніє» організовано набір жінок до безкоштовної навчальної групи швачок з подальшим працевлаштуванням у Дніпрі.

Працюємо далі. Ніхто не залишиться з бідою на одинці! Ми разом все подолаємо!

За матеріалами департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації