портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Культурно-розважальний дайджест у хабах Донеччини

Опубліковано 12 березня 2024 року, 20:20 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Гуманітарні штаби / хаби / центри Донеччини проводять культурно-просвітницькі та розважальні заходи, які сприяють інтеграції, згуртуванню та національно-патріотичному вихованню внутрішньо переміщених осіб. 

Культурний хаб «Донеччина» у м. Київ розважав мешканців Донеччини дивовижним родинним святом, веселою програмою для дітей та подарунками:

розважальна програма для дітей «Balloon party» з переглядом мультфільму; 

святковий майстер-клас «Мистецтво фото позування» з фотосесією;

арт-терапія для дорослих з інтуїтивним малюванням, пізнавальна та весела абетка анімаційного малювання, музичне заняття для дітей, показ кінострічки.  

Центром підтримки ВПО Краматорського району «МиРазом»              у м. Дніпро в межах локації «Освітній простір» проводяться заходи, орієнтовані на розвиток дитини: відбулися майстер-класи «Іграшка з фетру»,  гра-дебати «Рівність у дії», заняття з англійської мови.

Центри «ЯМаріуполь» допомагають маріупольцям відновитися, відпочити, доторкнутися до прекрасного, отримати позитивні враження та настрій, надихнутися на нові досягнення за допомогою креативних заходів:

у м. Львів маріупольці насолоджувалися неймовірними краєвидами Карпат; провели майстер-клас з виготовлення букетів з цукерок.

у м. Київ знайомилися з пам’ятками столиці; відбувся кулінарний майстер-клас; 

у м. Кропивницький відбувся майстер-клас з олійного живопису;

у м. Кривий Ріг малювали сіллю;

у м. Вінниця робили ніжні композиції з квітів, тюльпани в техниці оригамі, виготовляли мило.

у м. Дніпро робили паперові букети для матусь, бабусь і сестричок.;

у м. Рівне завітали на святковий концерт до палацу дітей та молоді; 

у м. Хмельницький пройшло свято весни з веселими конкурсами та танцями; робили десерти без випічки;

у м. Чернівці організовано відвідування СПА – центру в Румунії;

у м. Одеса пройшли кулінарні майстер-класи з готування італійської піци.

Соціально-психологічні хаби Торецької громади продовжують дарувати позитивні емоції, гарний настрій та щасливі посмішки дітям з Торецької громади, проводять заходи соціальної та психологічної адаптації для дітей та молоді:

у м. Хмельницький відбувся майстер-клас «Блискучі шпильки із фоамірану», продовжуються тренінги з цифрової грамотності;

у м. Київ проведено майстер-клас з виготовлення штучних квіткових букетиків, що стало прикладом збереження неповторної української природи; заняття з англійської мови зі складанням привітання матусі»;

у м. Дніпро пройшов майстер-клас з виготовлення м’якої іграшки з фетру, на якому діти з захопленням творили поробки; старшокласники виготовляли ловця снів; для них організовані настільні ігри, консультації по підготовці до НМТ з історії України; відбулася презентація книжкової виставки «Від Шкляра до Жадана: письменники, які відкривають світу Україну».

Гуманітарні хаби «Наш Краматорськ. Ми разом все подолаємо» в освітні простори долучають педагогів краматорських шкіл, з якими завжди пізнавально, цікаво, весело: проведено заняття з підготовки до школи, майстер-клас з малювання, з живопису; виготовили з дітьми весняні кошики, саджали мікрозелень салата, ліпили з глини Посейдона.

Центри підтримки бахмутян «З Бахмутом у серці» організовують цікаві заходи:

у м. Полтава організовано відвідування вистави «Вісім люблячих жінок» Полтавського академічного обласного музично - драматичного театру;

у м. Жовті Води проведено захід «Весна іде – красу несе»;

у м. Харків проведено майстер-клас з виготовлення святкових листівок;

у м. Одеса запрошено до «весняного кафе», де відбулися ігри, майстер-клас з виготовлення квітки, чаювання із солодощами;

у м. Чернігів відбулися заняття декоративно-прикладного мистецтва.

Разом ми подолаємо будь-які труднощі.