портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вісті з гуманітарних штабів: Незабутні враження, гарний настрій, дитячі посмішки отримують переселенці у хабах Донеччини

Опубліковано 21 лютого 2024 року, 12:32 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Гуманітарні штаби, хаби, центри, які утворені Донецькою облдержадміністрацією, райдержадміністраціями, районними військовими адміністраціями та військовими адміністраціями населених пунктів для мешканців Донецької області в безпечних регіонах України, щодня здійснюють підтримку  внутрішньо переміщених осіб з питань надання медичних послуг, соціальної та психологічної адаптації для дітей та молоді, консультацій із соціальних та юридичних питань, сприяння у працевлаштуванні ВПО; організовується проведення культурних, освітніх, навчальних та мотиваційних заходів тощо.

Так, культурний хаб «Донеччина» дивує неповторними цікавими розвагами, які чекають як діти, так і дорослі. Майстер-клас з розпису гіпсових фігур, розважальна програма «Шоу мильних бульбашок», перегляд мультфільмів, арт-терапія, абетка анімаційного малювання, музичне заняття для дітей, дудл-арт не залишають відвідувачів байдужими. 

У центрах «ЯМаріуполь» значну увагу приділяють ментальному здоров’ю: тренінги, бесіди, медитації, релаксації, відвідування квест-шоу; цікавим інтерактивним заходам та пізнавальним екскурсіям «Київ у вирі романтики», «Провулками Київського Кудрявця», «Місцями Революції Гідності». 

Соціально-психологічними хабами Торецької громади у містах Черкаси, Дніпро, Київ, Хмельницький здійснюються заходи соціальної та психологічної адаптації для дітей та молоді: книжкові виставки, творчі майстерні, заняття з вивчення англійської мови, заняття з підготовки старшокласників до національного мультипредметного тесту, відвідування українських пам’яток. 

У соціальному хабі м. Умань «Авдіївка. Вільні люди. Так було, так буде.» організували проведення курсу психологічної трансформації «Шлях до зцілення душі», який допоміг глибше зрозуміти внутрішній стан людей, виробити індивідуальні рекомендації та поради по подоланню негативних наслідків стресу. 

Разом ми подолаємо будь-які труднощі.