портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітання Донецької обласної військової адміністрації з Днем Державного Прапора України

Опубліковано 23 серпня 2022 року, 13:10

Державний Прапор України – символ єдності та непереможності нашого народу.

Два кольори – синій і жовтий – супроводжували український народ в часи звитяги та туги, в часи визвольних протистоянь та революцій. Починаючи з 2014 року, синьо-жовтий стяг оберігає наших воїнів у російсько-українській війні. З 2014 року український прапор став символом віри та свободи для мешканців населених пунктів, які опинились в окупації. Численні фотофакти з Донецька та Маріуполя, де люди фарбують стіни жовто-блакитними кольорами, виходять на вулицю з прапором, розклеюють патріотичні листівки та вішають жовті стрічки на деревах, вкотре доводять сміливість українського народу та прагнення жити у вільній країні. 

Перше, що намагаються завжди зробити російські окупаційні війська – знищити українську символіку, але любов та повага до символів нашої держави живе в серці кожного з нас. І ми впевнені, що українські прапори знову майорітимуть у Донецьку та Макіївці, у Маріуполі та Лимані, у Горлівці та Волновасі, у десятках населених пунктів, які наразі перебувають під тимчасовою окупацією. 

І як би не було сьогодні важко – настане день коли війна закінчиться, наші воїни повернуться додому до своїх родин, і ми з новою силою станемо до відбудови та відновлення нашого краю. Адже найголовніше, що не можна знищити обстрілами – це справжня любов до своєї Батьківщини та  бажання бути вільними. 

Вітаємо з Днем Державного Прапора України! Віримо в ЗСУ та тримаймо стрій! Слава Україні! 

З повагою, команда Донецької обласної військової адміністрації