портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Крик нації» від маріупольців побачили у Хусті, на черзі – Львів та Краків

Опубліковано 23 серпня 2022 року, 16:22

Донецький академічний обласний драматичний театр (м. Маріуполь) до 31-ї річниці Незалежності та Дня Державного прапора розпочав покази вистави «Крик нації» в Україні та Польщі. У неділю, 21 серпня, її побачили глядачі в приміщені Закарпатського обласного театру драми та комедії у місті Хуст.

Вже сьогодні, 23 серпня, відбудеться вистава в приміщенні Першого академічного українського театру для дітей та юнацтва у Львові. А 31 серпня – у Кракові (Польща) на Міжнародному Фестивалі українського театру «Схід-Захід». Глядачі чекають цю подію з особливим нетерпінням. Бо ця вистава - про життя та діяльність Василя Стуса, який є символом нескореності духу в боротьбі за вільну незалежну незламну Україну.

У постановці задіяна вся трупа маріупольського театру, яка переїхала до Ужгорода. Нагадаємо, саме там 16 липня, через чотири місяці після знищення театру в Маріуполі, відбулась прем’єра вистави «Крик нації».

«Сьогодні це наш крик всьому світу, що українське мистецтво неможливо знищити, розбомбивши театри. Ми - нація нескорених, якій випала важка доля. Незважаючи на це, мистецтво живе у наших душах і, насправді, є тим, що нас об’єднує. Ми обрали курс до цивілізації, свободи і демократії. На жаль, упродовж усієї незалежності і, особливо зараз, нам доводиться платити високу ціну за цей вибір. Але ми точно вистоїмо, бо ми на своїй землі! І культурний фронт у цьому допоможе! Слава Україні!», - наголошують у Маріупольському театрі.


Інші новини за темою