портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Художники-переселенці з Донеччини та митці Хмельниччини провели пленер на Поділлі

Опубліковано 09 жовтня 2022 року, 14:41 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

7 жовтня 2022 року, напередодні Дня художника України, відбувся пленер за участі митців Хмельниччини і художників-переселенців з Донеччини, яких війна змусила покинути свої домівки. Організатори заходу – Донецький обласний художній музей, Хмельницький обласний художній музей, Малієвецький обласний історико-культурний музей.

Пленер відбувся в одному з мальовничих куточків Поділля - парково-садовому комплексі XVIII сторіччя в селі Маліївці Дунаєвецького району Хмельницької області.

Благородна простота, спокійна велич і гармонійність палацу Орловського, розташованого на скелястому березі річки Ушка, мальовничі ландшафти, що прилягають до Малієвецького парку, мереживо його доріжок, крути схили, що ведуть до ставків, скеля Святого Онуфрія з рукотворним водоспадом та двоповерховим гротом надихали художників на творчість.

Пленер став для художників майстернею під відкритим небом, справжнім мистецьким святом, а головне - подарував радість спілкування і можливість обміну творчим досвідом між художниками різних мистецьких шкіл.

Дякуємо митцям за натхненну творчість: Олені Мельніковій, Оксані Дашивець, Олександру Чорному, члену Національної спілки художників Андрію Кутана з Донецької області та Сергію Школяру, Олександру Антонюку, Володимиру Карвасарному, Марині Шавиріній-Школяр, Володимиру Петровському, Андрію Каптарю, Віктору Трачуку, Ганні Трачук і Надії Храмовій з Хмельницька.

Роботи, створені під час пленеру, художники передали до фондів музеїв.

Дякуємо директорці Малієвецького обласного історико-культурного музею Анастасії Донець, яка занурила учасників пленеру у стародавню історію, та заступниці директора з наукової роботи Хмельницького обласного художнього музею Олені Михайловській за плідну співпрацю з організації пленеру! Мистецтво і культура об’єднують Україну навіть під час війни. Тримаймо стрій!

За матеріалами Управління культури і туризму облдержадміністрації

Інші новини за темою