портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

У Краматорську відкрилась обласна художня виставка «Схід: рівень свободи»

Опубліковано 17 вересня 2021 року, 18:31

Обласна художня виставка «Схід: рівень свободи» відкрилась у Краматорську сьогодні, 17 вересня. 

Участь в урочистому відкритті цієї мистецької події взяла заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна.  

«Дуже гарний захід, що надихає. Я щаслива від того, що культура відроджується на Донеччині, від того, що у нас є вже музейні виставкові зали, де ми можемо проводити такі заходи, які об’єднують між собою і митців, і населення нашої області. Дуже приємно чути схвальні відгуки від поціновувачів мистецтва. Дуже приємно, що діти приходять, цікавляться, беруть участь, залишають свої відгуки після відвідування цієї виставки. На цій виставці ми бачимо, яка різна наша Донеччина, який наш регіон різнобарвний.  Нам є, чим пишатися», - сказала Юлія Костюніна.  

Вона впевнена, що таких заходів на Донеччині надалі буде більше.

Організаторами виставки є управління культури і туризму облдержадміністрації, КЗК «Донецький обласний художній музей». 

В проєкті беруть участь понад 29 художників Донеччини - як відомі в мистецтві особистості, так і молоді автори, які вже заявили про себе як митці. Серед учасників-членів Національної Спілки художників України – Сергій Сметанкін, Микола Корягин, Володимир Радковський, Володимир Байбара, Володимир Ковальов, Сергій Садчиков, Василь Бомбіза, Олександр Македонський.   Представлені автори з Краматорська, Слов'янська, Маріуполя, Костянтинівки, Бахмуту, Часів Яру, Лиману, Курахового тощо. З понад 200 робіт для експонування відібрано близько 86 творів, що змальовують унікальні природні ландшафти Донеччини, людей, що творять його історію, а також визначні історичні місця та об’єкти культурної спадщини.

Проведення виставки надасть змогу поповнити колекцію мистецьких творів Донецького обласного художнього музею.

Довідково: КЗК «Донецький обласний художній музей» у вересні 2015 року було перереєстровано на території, підконтрольній українській владі на базі відділу Музей народної архітектури, побуту та дитячої творчості в селі Прелесне Черкаська ОТГ Краматорського району (скансен просто неба).

На території, непідконтрольній українській владі, залишилось зібрання державної частини Музейного фонду України майже 15 тисяч творів живопису, графіки, скульптури, декоративно-прикладного мистецтва.

З січня 2018 року музей відкрив виставкові зали в Палаці культури «Етюд» у м. Дружківка (сектор сучасного мистецтва).

На цей час музей орендує приміщення у м. Краматорську на вул. Триумфальній, 8

Інші новини за темою