портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Схід: рівень свободи». Твори митців Донеччини побачать у Хмельницькому

Опубліковано 24 серпня 2022 року, 14:14

У День Державного Прапора України Донецький обласний художній музей (Краматорськ) разом з Хмельницьким обласним художнім музеєм, за підтримки ГО «Все буде добре» презентували виставку «Схід. Рівень свободи» у Хмельницькому. Це мистецька акція, яка спрямована на відзначення Дня Незалежності України та демонстрацію творчого надбання Донеччини в галузі образотворчого мистецтва.

Масштабна виставка художників представлена 52 творами 14 митців Донеччини, які були змушені покинути рідний край і стали переселенцями. Виставка репрезентує художні твори, що змальовують унікальні природні ландшафти Донеччини, людей, що творять його історію, а також визначні історичні місця та об’єкти культурної спадщини. 

31 річницю Незалежності Україна відзначає в боротьбі за суверенітет і територіальну цілісність, у боротьбі за свободу. Саме тому виставка має назву «Схід: рівень свободи» – свободи людини, свободи думки, свободи творчості, свободи мистецтва у незалежній країні. 

Ця виставка є яскравим прикладом того, що можна вбити людину, але не можна вбити її творчу душу  та прагнення нести ідеали мистецтва. Війна не може знищити безмежні можливості та творчий потенціал, який народжує сьогодні оновлена Україна. Ми сильні, ми вільні, ми об’єднані в нашій незалежній країні, ми обов’язково переможемо на всіх фронтах! Тож з Днем Незалежності, українці! Слава Україні!

Інші новини за темою