портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Звернення Павла Кириленка з нагоди Дня Соборності України

Опубліковано 22 січня 2020 року, 08:13

З Днем соборності, Україно!
Понад століття тому українці втілили своє споконвічне прагнення жити у своїй державі. 22 січня 1919 року на Софійській площі у Києві був проголошений Акт Злуки двох українських республік - УНР та ЗУНР. Розпочалася історія будівництва соборної держави, що об’єднала українців, які жили по різні боки Дніпра.

Ця історія має безліч і героїчних, і трагічних сторінок. Вона вчить, що лише об’єднавшись, ми, українці, здатні протистояти агресивним зовнішнім обставинам. Лише знайшовши порозуміння між собою, можемо побудувати міцну державу. І лише у складі міцної держави посісти достойне місце у світі.

Сьогодні ми з вами також є активними учасниками розбудови української державності. Наші воїни стримують збройну агресію Російської Федерації. Дипломати на міжнародній арені відстоюють наше законне і моральне право на відновлення територіальної цілісності та повернення окупованих територій - Криму, частини Донеччини й Луганщини. Президент, уряд та парламент реформують країну. І кожен з нас, хто робить свою роботу чесно й віддано, зміцнює Україну.
Хочу побажати нам усім усвідомлення відповідальності за нашу державу, любові й поваги до неї і до кожного її громадянина.
Зі святом!

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації                   Павло Кириленко