портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Вітаємо переможців ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості

Опубліковано 16 травня 2023 року, 17:21 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

«Наш дух не вбити, волю не зламати, за нами – діти й Україна-мати і з нами воля й правда вікова!» (Надія Гуменюк)

Талановита юнь Донбасу взяла участь у ХХІІ Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості. Темою цьогорічного змагання під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» не даремно обрано слова видатного сина України Василя Симоненка: «Народ мій є! Народ мій завжди буде! Ніхто не перекреслить мій народ!». 

Учні та вчителі Донеччини, які здобули перемогу в номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення»: Станкевич Софія, учениця 11 класу Краматорської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 10 з профільним навчанням Краматорської міської ради Донецької області (учитель-наставник Рущинська Алла Дмитрівна) й Іваненко Аріна, учениця 10 класу Краматорського закладу загальної середньої освіти №12 ім. Степана Чубенка Краматорської міської ради Донецької області (педагог Кулик Вікторія Геннадіївна), – щоденно непорушно тримають філологічний фронт. 

У важкий для нашої країни час Збройні сили України захищають суверенітет і територіальну цілісність країни. Творчість призерок є також цеглинкою в обороні фортеці під назвою «Україна». 

У роботах переможців ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!» розкрито подвиг українських військових, які стали на захист нашої держави проти російської агресії.

«Поштовхом до написання роботи став той факт, що я є свідком повномасштабного вторгнення російських військ на територію моєї держави. Нас намагаються знищити лише за те, що ми українці. Я зрозуміла, що мої земляки є творцями історії рідної землі та змогли довести всьому світу, що Україна – незламна країна, і саме від єдності в боротьбі залежить її майбутнє», – ділиться з нами своїми враженнями від участі в конкурсі призерка Іваненко Аріна.

Дякуємо педагогам Донеччини за плекання патріотичної юні нашого краю! Бажаємо ученицям-переможницям нових злетів на благо України! Разом до Перемоги!

За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації