портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Власна справа» - можливість реалізувати свою бізнес-ідею

Опубліковано 04 жовтня 2023 року, 09:25 , Донецький обласний центр зайнятості

Завдяки програмі «Власна справа» підприємництво Донеччини продовжує розвиватися, не зважаючи на обставини та труднощі сьогодення. Прикладом цього може послужити історія підприємця-початківця Андрія Умбатова, який отримав мікрогрант та вже розпочинає свою підприємницьку діяльність.

Чоловік - мешканець с. Спасько-Михайлівка Краматорського району, за освітою технік-технолог гірничий. Він довгий час працював майстром гірничим підземної дільниці, але за станом здоров’я був вимушений звільнитися з роботи. Тоді він і замислився над створенням власного бізнесу. Дізнався про програму «Власна справа», що реалізується в рамках урядового проєкту «єРобота», та вирішив взяти у ньому участь. Пан Андрій мріяв продовжувати працювати та допомагати у працевлаштуванні іншим, хто опинився в складній життєвій ситуації.

До участі в проєкті чоловік не мав досвіду підприємницької діяльності. Майбутній підприємець самостійно склав бізнес-план та подав заявку. Через деякий час він отримав мікрогрант, що надало йому можливість реалізувати свою бізнес-ідею та розпочати власну справу.

Наразі він тісно співпрацює з фахівцями Олександрівського районного центру зайнятості, які надають йому ділові поради щодо ведення бізнесу. Нещодавно пан Андрій звернувся до служби зайнятості за допомогою в підборі кадрів на новостворене робоче місце плодоовічника. Була проведена презентація роботодавця, де підприємець ознайомив учасників з вимогами до кандидатів на вакантну посаду, відповів на питання щодо графіку та режиму роботи, заробітну плату тощо. Наслідком такої співпраці було працевлаштування внутрішньо переміщеної особи.

«Усе починається з найменшого: ефективне підприємство – з ідеї, а успішна громада – із кожного з нас», - зазначає пан Андрій.

Дізнатися про умови та порядок участі в грантовій програмі «Власна справа» можна тут: https://t1p.de/5c7hu 

Call-центр Донецького обласного центру зайнятості 0-800-33-61-67.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості