портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 04 жовтня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

16 березня 2022 року під час спроби евакуації загинув 68-річний житель Маріуполя Юрій Єрмак. Ворожий БТР в’їхав у автівку, за кермом якої він був.

Юрій народився в росії, від 1965 року мешкав в українському Маріуполі. Захоплювався гірськими лижами. Був майстром спорту з орієнтування. Брав участь в усіх змаганнях, які відбувалися в Україні. У 2021 році видав топографічну карту гірськолижного курорту «Аляска-центр» у Маріуполі.

Разом із дружиною Юрій жив у Кальміуському районі, неподалік від басейну «Нептун», куди в середині березня 2022-го російські військові скинули авіабомбу. У родини були невеликі запаси їжі, які вже закінчувалися. Готували на багатті біля під’їзду. З вікна квартири бачили, як літак бомбив школу №20, меткомбінат імені Ілліча. Від обстрілів переховувалися у під’їзді.

Із Маріуполя в колоні автівок родина виїхала 16 березня 2022. На виїзді з Мангуша побачили російські БТРи. Зупинилися на перехресті. 

«Чоловік був за кермом, я – поруч. Нахилилася до кошичка з кішкою. І в цей момент на нас наїхав БТР. Далі – не памʼятаю. Прокинулась у лікарні Мангуша, де повідомили, що Юра помер від поранень, а в мене поламані обидві ноги… Мій Юра був золотою людиною. Це скажуть абсолютно всі наші друзі і знайомі. Мав умілі руки, був дуже ерудованим, начитаним», – розповіла дружина Людмила. 

У Юрія залишилися дружина і брат.

З 24 лютого росіяни вбили 1729 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4025. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!