портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Власникам ресторанів на Донеччині розповіли про вимоги до роботи під час «карантину зимових канікул»

Опубліковано 23 грудня 2020 року, 16:35

Умови роботи бізнесу в умовах посилених карантинних заходів обговорили учасники наради з власниками ресторанного бізнесу та закладів громадського харчування, яка відбулася під головуванням заступника голови Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна сьогодні у  Краматорську. 

 Участь у нараді також взяли керівники територіальних органів Національної поліції, ГУ ДФС у Донецькій області, ГУ ДПС у Донецькій області, ГУ Держпродспоживслужби в Донецькій області, голови райдержадміністрацій, керівники військово-цивільних адміністрацій, голови територіальних громад.

Вадим  Філашкін констатував, що пандемія COVID не вщухає:  тільки у Донецькій області зареєстровано понад 30 тисяч випадків зараження, а впродовж останніх кількох днів зафіксовано дев’ять смертей від коронавірусної хвороби. Разом з тим він зауважив, що на території області деякі власники закладів громадського харчування ігнорують карантинні обмеження, що були введені по всій країні.  

«Наближаються новорічні свята і період зимових відпусток. На цей період вводяться додаткові обмеження, покликані вберегти життя та здоров’я наших громадян. Я закликаю представників бізнесу неухильно дотримуватись карантинних обмежень, використовувати засоби індивідуального захисту, витримувати дистанцію у приміщеннях та регулярно проводити дезінфекційні заходи. Це вбереже людей від вірусу, а бізнес – від штрафів», - зазначив Вадим Філашкін.

Директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи Донецької ОДА Ігор Бойко розповів, що з 19 грудня діють оновлені карантинні вимоги до розважальних закладів та закладів громадського харчування, а також з 08 по 25 січня 2021 року вводяться додаткові обмежувальні протиепідемічні заходи.

Під час спілкування з представниками бізнесу були розглянуті найбільш болючі питання та шляхи їх вирішення. Заступник очільника області закликав усіх ставитись до ситуації відповідально та без зайвої емоційності.

«Ми розуміємо, що зараз бізнес переживає важкі часи. Уряд розробив ряд програм з підтримки бізнесу, які вже реалізуються. Зараз перш за все ми говоримо про дотримання вимог закону та рівність для всіх підприємців перед законом. Я закликаю поставитись до карантинних обмежень дуже відповідально, адже найголовніше – це збереження життя та здоров’я людей, яке дорожче за все», - наголосив Вадим Філашкін.