портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Внесено зміни до законодавства щодо захисту прав трудових мігрантів

Опубліковано 19 квітня 2023 року, 09:54 , Донецький обласний центр зайнятості

Верховною Радою України прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном». Він набирає чинності 14 жовтня 2023 року.

Законом передбачено відміну ліцензування з посередництва у працевлаштуванні за кордон та встановлено адміністративну відповідальність за надання таких послуг без включення до відкритого переліку суб`єктів господарювання, які надають послуги з посередництва у працевлаштуванні. Включення до такого переліку здійснюється на підставі декларації про провадження господарської діяльності у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, а також на підставі укладеного зовнішньоекономічного договору (контракту) з іноземним роботодавцем про надання послуг з посередництва у працевлаштуванні.

Передбачається адміністративна відповідальність за стягнення з громадян будь-яких гонорарів, комісійних, винагород, інших видів оплати послуг з посередництва у працевлаштуванні - такі послуги має сплачувати роботодавець, який шукає працівників. За порушення буде накладатись штраф у розмірі від 3,5 тис. до 4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Контроль за діяльністю посередників у працевлаштуванні за кордоном покладається на Держпраці.

За інформацією Донецької обласної служби зайнятості