портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Збереження національних традицій писанкарства на Донеччині

Опубліковано 19 квітня 2023 року, 09:39 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У дні Великодніх свят комунальним закладом «Донецький Палац молоді «Юність» проведено низку обласних онлайн-заходів для здобувачів освіти закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти: 

- обласний етап Всеукраїнського конкурсу писанкарства «Великодня писанка»;  обласний фестиваль-естафету «Від писанки до писанки»; обласний конкурс писанкарства «Країна писанкова», у яких взяли участь понад 250 осіб;

- обласну заочну виставку-конкурс писанкарства «Слобожанська писанка», на яку представлено близько 100 писанкових композицій, підготовлених учнями закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти. У голосуванні на  «Приз глядацьких симпатій» взяло участь 1345 осіб.

Для дітей і молоді визволених Святогірської, Лиманської громад, та у прифронтовому Краматорську проведено навчально-розвивальний майданчик «Творча молодь Донеччини» – «Відродження народних традицій. Писанкарство». Заходи відбулись на базі освітніх консультаційних пунктів громад. 

Понад 100 учнів долучились до створення Великодньої писанки-листівки «З вірою в Перемогу!». Роботи були адресовані та передані нашим захисникам з найтеплішими побажаннями та вірою в Перемогу.

«Вчимося, Віримо, Перемагаємо!».

Усе буде Україна!!!


За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації