портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Володимир Мицик: Спортивне життя Донецької області триває

Опубліковано 09 липня 2022 року, 17:06 , Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Під головуванням начальника управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації Володимира Мицика відбулася відеоконференція за участю керівників органів управління фізичною культурою та спортом рад територіальних громад, райдержадміністрацій, військово-цивільних адміністрацій, керівників обласних і місцевих організацій фізкультурно-спортивної спрямованості, на якій обговорили низку актуальних питань роботи в умовах російської збройної агресії проти України.

Начальник управління  наголосив, що спортивне життя Донецької області триває. Усі обласні комунальні заклади сфери спорту переміщені в інші більш безпечні регіони України та продовжують свою роботу. Спортсмени регіону в 2022 році станом на сьогодні взяли участь у 136 міжнародних заходах з 34 видів спорту, здобувши 221 медаль, з яких 102 золоті. Зокрема, на ХХІV Дефлімпійських іграх представниці Маріуполя Марина Погорелова, Наталя Урсуленко та Римма Філімошкіна принесли до скарбнички регіону та України 3 «золота» і 2 «срібла».

«Дякуючи голові Донецької облдержадміністрації Павлу Кириленку, спортивна сфера Донеччини отримує гідну всебічну підтримку, яка, на моє переконання, є найбільшою серед усіх регіонів Україні, – зазначив Володимир Мицик. – Це стосується і діяльності обласних комунальних закладів, і матеріально-технічного забезпечення, і відрядження на змагання та навчально-тренувальні збори, і виплати щомісячних стипендій 79 спортсменам та 30 тренерам, і заохочення 27 перспективних атлетів з олімпійських видів спорту, включених до складу Донецької обласної штатної команди резервного спорту на 2022 рік. Адже ми переконані, що професійні кадри та молодь регіону є найціннішим скарбом».

Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю імені Сергія Бубки наразі продовжує свою діяльність у місті Полтава на базі національного педагогічного університету імені Володимира Короленка. За підсумками навчального року 2021/2022 видано документи про здобуття освіти, а до 13 липня в електронній формі триває прийом заявок на вступ до ДОСФКСП ім. С. Бубки на новий навчальний рік.

Війна, яку російський агресор розв’язав проти України, завдала спортивній Донеччині вагомих втрат. Є загиблі серед тренерів, спортсменів, також є полонені, але ніхто не забутий. Ворожі війська завдали руйнувань 41 спортивному об’єкту Донецької області.

На Донеччині продовжується атестація тренерів (тренерів-викладачів): так, з початку 2022 року обласною атестаційною комісією присвоєно 53 тренерські категорії – 15 вищих, 13 перших, 25 других.

На сьогоднішній день серед понад 750 спортсменів Донеччини, які є членами національної збірної команди України з видів спорту на 2022 рік, за кордоном знаходяться 288 осіб, ще 300 перебувають на території інших областей держави, але не всі з них продовжують тренування.

Серед 46 дитячо-юнацьких спортивних шкіл Донецької області, які працювали станом на початок 2022 року, нині 36 тимчасово призупинили свою діяльність, а 10 працюють у штатному режимі. Серед 654 тренерів 15% знаходяться за місцем розташування закладів, 10% – за межами країни, 37% – у інших областях України.

«Дякую колегам за щоденну працю! Продовжуймо виконувати наші спільні завдання на спортивному фронті, сприяючи повноцінній підготовці атлетів до іміджевих міжнародних змагань та їх перемогам на славу України! Ми повинні робити якнайбільше, щоб бути корисними нашій державі. Бажаю всім наснаги, стійкості духу й непохитної віри в Збройні Сили України!», - резюмував відеоконференцію  Володимир Мицик.

Нагадаємо, вчора  спортсменка з Донеччини здобула для України першу медаль Всесвітніх ігор у США.

За матеріалами Управління фізичної культури та спорту облдержадміністрації

Інші новини за темою