портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Воєнну безпеку нашої держави забезпечить всеохоплююча оборона України, - Андрій Таран

Опубліковано 12 травня 2021 року, 12:54

Міністр оборони України Андрій Таран під час виступу на Всеукраїнському форумі “Україна 30” наголосив на ключових особливостях “Стратегії воєнної безпеки України”, затвердженої Указом Президента України №121/2021 від 25 березня 2021 року.

За словами Міністра, Стратегія відповідає основним потребам держави щодо протидії існуючим і прогнозованим воєнним загрозам. Зокрема, у ній уперше запропоновано всеохоплюючий підхід оборони України. Вона є довгостроковим стратегічним документом із оцінками майбутнього безпекового середовища на період до 10 років, також стратегія визначає засади планування розвитку сил оборони.

- Ми свідомі тих загроз, які чекатимуть нас у найближче десятиліття, а тому вже закладаємо підвалини застосування превентивних дій та стійкого опору агресору на суші, на морі, у повітрі, інформаційному та кібер- просторах. Передбачається використання для відсічі агресії усього потенціалу держави, - як воєнного, так і політичного, економічного, міжнародно-правового, духовного, культурного. Тобто, ми не переслідуємо досягнення воєнного паритету з противником, а забезпечуємо готовність державних структур і потенціалу всього народу до протидії загрозам, - зазначив Андрій Таран.

Міністр оборони відзначив, що воєнну безпеку нашої держави забезпечить визначена у Стратегії воєнної безпеки всеохоплююча оборона України.

Міністерство оборони України