портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Регіональна комісія з реабілітації підтримала реабілітацію одного репресованого й ще двох громадян визнала потерпілими від репресій

Опубліковано 12 травня 2021 року, 14:33 , Управління культури і туризму облдержадміністрації

Регіональна комісія з реабілітації на своєму засіданні 11 травня підтримала реабілітацію одного репресованого й ще двох громадян визнала потерпілими від репресій.

До комісії звернувся мешканець Маріуполя. Його батька було репресовано в 1944-му.  Чоловіка звинуватили у зраді Батьківщини та призначили покарання 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна й ураженням в правах строком на три роки. У 1989 році Донецький обласний суд скасував вирок через відсутність складу злочину і реабілітував чоловіка посмертно.

Сьогодні комісія підтримала визнання його сина потерпілим від репресій.

Також комісія розглянула заяву мешканця Лиману. Його батька, німця, разом з родиною у 1941-му році було вислано з Макіївки в табір Богословлаг. Через два роки родину направили до спецпоселення в Казахстан, де батько заявника помер. Комісія ухвалила рішення підтримати реабілітацію батька заявника, а самого заявника  визнати потерпілим від репресій.

Регіональна комісія з реабілітації направляє обґрунтовані пропозиції щодо прийнятих відносно цих громадян рішень до Національної комісії з реабілітації, яка ухвалює остаточне рішення.