портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Випускники вчилися робити «Правильний вибір професій»

Опубліковано 10 травня 2017 року, 10:43

Фахівцями Волноваського районного центру зайнятості на початку травня було проведено профорієнтаційний захід «Правильний вибір професій» для учнів 9-11 класів Новотроїцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 та організовано «Клуб веселих та кмітливих» на тему «Світ професій» для випускників Новотроїцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2. Загалом у заходах прийняло участь близько 60 школярів.

Вибір професії - один з головних життєвих кроків, який будь-коли здійснює людина.  Якщо професію обрано вірно, то людині забезпечено високий рівень морального задоволення та самооцінки, а роботодавцю - віддача у вигляді величезної продуктивності праці. Існує багато цікавих, творчих, необхідних, важливих професій, тож потрібно вибрати саме ту, яка найбільш до душі. Професійне самовизначення - процес не швидкий і не легкий. 

Провідний фахівець з питань зайнятості ознайомила учнів з формулою правильного вибору професії, яка звучить наступним чином: «хочу – можу – треба», з професіями, що є актуальними на ринку праці району, послугами центра зайнятості, інформаційними матеріалами щодо спеціальностей навчальних закладів.

Всі бажаючі пройшли тестування з використанням  методики Голланда для психологічного визначення особистості з метою виявлення мотивації професійної направленості та провідної сфери діяльності. Під час проведення заходів школяри прийняли активну участь в інтелектуальних конкурсах: «Збери професію», «Розминка-юморинка», «Що це за професія?», тощо.

Всі учасники виявили бажання на подальшу плідну співпрацю зі службою зайнятості стосовно професійної орієнтації, адже, коли людина займається улюбленою справою, вона завжди досягає успіху! 

Інформація підготовлена Донецьким обласним центром зайнятості