портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як Донеччина відзначить 130 років із дня народження видатного композитора Сергія Прокоф'єва

Опубліковано 08 лютого 2021 року, 16:45

Мистецька акція, під час якої художники переноситимуть на полотно почуття від музики, відбудеться у Донецькій області до 130-ої  річниці з дня народження композитора, піаніста, диригента та літератора Сергія Прокоф’єва. Про це в ексклюзивному інтерв’ю телеканалу Донеччина TV повідомила старша наукова співробітниця Меморіального музею С.С. Прокоф’єва Наталія Cкіба.

Сергій Прокоф’єв народився на Донеччині, у селищі Сонцівка. Нині там розташований музей, присвячений його життю і творчості. 23 квітня видатному уродженцю Донеччини виповнилося би 130 років.

У музеї Прокоф’єва підготували до цього дня низку заходів. «Задіяно дуже багато організацій, музеї Донецької області. Будуть традиційні заходи, як концерти, і нетрадиційні, як шаховий турнір. Тому що Сергій Прокоф’єв був не тільки видатним композитором, але і сильним шахістом. Буде також ще одна мистецька акція, яку організовує наш музей. Вона називається «Кольори музики». Художники будуть відображати свої почуття від музики на холсті», -  сказала Наталія Cкіба.