портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

«Донецький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями» співпрацює з БФ «Обʼєднання світових культур»

Опубліковано 04 червня 2023 року, 13:01 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

За даними Київської міської державної адміністрації від початку повномасштабного вторгнення в Києві зареєструвалися майже 250 тисяч ВПО, із них понад 45 тисяч – діти. А з 2014 року в столиці зареєструвалися понад 384 тисячі ВПО, із яких близько 66 тисяч – діти. Це більше 307 тисяч сімей, понад 64 тисячі пенсіонерів та майже 14 тисяч людей із інвалідністю. Найбільше людей переїжджають із Донецької та Луганської областей. Разом з людьми переміщуються й установи, заклади, організації та продовжують свою діяльність. 

Так, до Києва з Донецької області, серед інших, переїхали Комунальний заклад «Донецький обласний центр соціально–психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями» та Молодіжний центр м. Курахове «380 volt». Об’єднавшись, у столиці вони створили ВПО хаб Донецької області, який почав приймати своїх перших відвідувачів з лютого 2023 року. Наразі у хабі для дітлахів з родин вимушених переселенців працюють вокальна студія, хенд мейд робіт, кімната розваг, кабінет психолога тощо. З кожним днем хаб розширюється та пропонує все більше послуг та активностей для дітлахів та їхніх батьків.

✔️Колективи Благодійного фонду «Об’єднання світових культур» / United World Cultures Foundation / UWCF та Українського координаційного центру з підвищення правової освіти населення не з чуток знають як бути переселенцями, тому у своїй діяльності завжди приділяють увагу цій категорії населення.

✔️Представники організацій, спільно відвідавши новий хаб, передали для його відвідувачів настільні ігри, книжки, канцелярію та матеріали для творчості.

Віримо, що скоро Україна переможе окупанта, стихнуть гармати та звуки сирени, війна скінчиться, почнуть відбудовуватися міста і люди зможуть повернутися до рідного дому! А наразі, продовжуємо допомагати один одному та нашим захисникам. Разом до Перемоги!

За інформацією управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації