портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Мешканці Донеччини по всій Україні вшанували пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації

Опубліковано 04 червня 2023 року, 13:04

Сьогодні, 4 червня, у  День вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, данину пам`яті безневинним жертвам агресії віддавали і мешканці Донеччини - скорботні заходи проходили і в громадах області, і в багаточисельних хабах, що об`єднують наших земляків у різних регіонах країни.

Вшанували пам'ять вбитих росіянами дітей Донеччини представники обласної та місцевої влади на чолі з начальником Донецької ОВА Павлом Кириленком. Всього з початку повномасштабного російського вторгнення в нашій області загинули 148 дітей, ще 290 отримали поранення. Десятки тисяч змушені були покинути свої домівки і пересилится до більш безпечних регіонів України та за кордон. "Росіяни крадуть у наших дітей право на дитинство — і за це неодмінно понесуть покарання. А юні українці назавжди запам'ятають, хто наш ворог. Світла пам'ять дітям, загиблим від рук російських окупантів", - наголосив очільник області.

А у центрі підтримки бахмутян у м.Дніпро "З Бахмутом у серці" діти разом з дорослими власноруч виготовили янголів та голубів, розвісили їх біля приміщення хабу та вшанували хвилиною мовчання невинно загиблих дітей України, запаливши свічки пам'яті. 

Запали свічку пам’яті, помолися за кожну загиблу дитину

В центрах комплексної реабілітації для осіб/дітей з інвалідністю області відбулись тематичні заходи з просвітницького та виховного змісту: години пам’яті «Дитяче життя – безцінне», «Дитинство, вбите війною», презентація «Янголятка, що в небо піднялись» (історії дітей, які загинули під час війни), година спілкування «Пам’ятаємо про маленькі серця», «Душа дитини, як голуб у небі», прослуховування пісні–пам’яті про загиблих дітей під час війни в Україні «Дивний сад», повідомляють у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації. Учасники заходів вшанували хвилиною мовчання та запалили свічки у пам’ять загиблих дітей. А участь у заходах взяли родини з дітьми, представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації.

Молодіжні центри Донеччини долучилися до проведення  меморіальної акції "Голоси вбитих дітей" 

Напередодні, в Донецькому обласному дитячо-молодіжному центрі була проведена майстерка з метою підготовки до акції. Було виготовленню голубів із дзвіночками, які символізують душі дітей і їх дзвінкі голоси, які ми вже ніколи не почуємо, проте вони продовжують лунати в серцях українців. Частина голубів була направлена в Краматорськ, а частина залишилась в релокованому центрі у Вінниці, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації. Аби віддати належне невинним янголам, молодь молодіжного центру "Лідер"  приєдналася до меморіальної акції "Голоси вбитих дітей", яку організував Донецький обласний дитячо-молодіжний центр, та вшанувала пам’ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України.


Діти Святогірської громади на знак пам’яті про загиблих дітей Донеччини виготовили та розмістили на одній з центральних вулиць міста фігурки білих янголів, які символізують символ перерваного життя. Їх 148. Стільки дітей з початку повномасштабної військової агресії росії проти України загинуло на території Донецької області. Дві дитини загинули на території Святогірської громади.

Пройшов мітинг-реквієм

У місті Дніпро пройшов мітинг-реквієм, у якому взяли участь представники Донецької облдержадміністрації, Бахмутської райдержадміністрації та громад Бахмутського району. До присутніх звернулася Тамара Лук’янчук, радниця голови Донецької ОДА: «Українська влада на всіх рівнях буквально б’є у набат, привертаючи увагу світової спільноти до жахливих подій, які відбуваються в Україні. Сьогодні ми, мешканці Донецької області, які вимушені були покинути рідні домівки і знайти прихисток у місті Дніпро заради збереження життя наших дітей та онуків,  зібралися спільною громадою для вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України».

Як символ пам’яті про невинно убієнних дітей учасники заходу розмістили символічні фігурки білих голубів на місці проведення мітингу-реквієму

В гуманітарних штабах/центрах/хабах були проведені заходи до дня вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, в яких також прийняли участь представники департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації. Так, у м. Дніпро проведено акцію «Вшануймо наших янголят», «Дитинство навіки…», в м. Кривий Ріг – «Маленькі янголи завжди в наших серцях», у м. Хмельницький проведено виховну годину «Янголятко пам’яті»; у містах Хуст, Умань, Кропивницький та Павлоград проведені майстер-класи по виготовленню паперових янголів, в м. Жовті Води - годину спілкування «Пам’ятаємо про маленькі серця», в м. Решетилівка - запалювання свічок пам’яті та хвилину мовчання, повідомляють у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

Як повідомляє управління культури і туризму облдержадміністрації, обласні заклади культури цьогоріч провели низку заходів до Дня вшанування памʼяті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації:

Донецький обласний художній музей https://www.facebook.com/groups/1057104597754313/permalink/2894613270670094/

Донецький обласний краєзнавчий музей https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid092cgyQz87j9xhGhYb93xC4DZza35PpbAoKDiemaEneiMmgpuwnat1VufDExLX5SZl&id=100064683069808 

Адміністрація державного історико-архітектурного заповідника Святогірську https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0gb2eomJYn5CYB3BJqUAJoCL73sWUVtavNkH1H5wASc3feLKMBNG5me8QaFhYMpYl&id=100081823162066

Бахмутський фаховий коледж культури і мистецтв імені Івана Карабиця https://dn.gov.ua/news/koncert-rekviyem-perervane-ditinstvo-proveli-u-bahmutskomu-koledzhi-kulturi-i-mistectv 

Донецький обласний навчально-методичний центр культури https://fb.watch/kUfNYVwNag/

Культурний хаб Донеччина https://www.facebook.com/100070368964503/posts/pfbid0qmpAvBLNwokcR9fqF4tZ45XQAG1bTsZQGLvoep28r11VizEk29LNwoQYUQ4iXKdyl/?

Донецька обласна бібліотека для дітей https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0oJRPJ5NHzfhHSA9vCbMJDhp3jWdw2dEVvdMwWrfoBvW5fTXjc7BnR34HfEZgeXfxl&id=100063628568191

Гуманітарний центр «Мій Часів Яр у Києві» https://www.facebook.com/groups/641761504072146

Консультативно-гуманітарний центр для мешканців Донецької області «Донеччина хаб» https://www.facebook.com/profile.php?id=100086634186700

Керівництво Мирноградської міської військової адміністрації, виконавчого комітету міськради вшанувало пам'ять дітей, які загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. Тут пройшов мітинг-реквієм, хвилина мовчання, покладання квітів до інсталяції пам’яті дітей та до пам’ятного знаку «Дітям війни у Другій Світовій війні».

А ось фото Дружківської МВА:

Ц

Це - Черкаської громади:

У хабі Очеретинської громади в м. Кам`янське Дніпропетровської області пройшла година пам’яті «Дитинство, вбите війною».

Центр підтримки ВПО Волноваського району у місті Дніпро:

Зрозуміло, що цей перелік не повний. Мешканці Донеччини 4 червня долучились до десятків заходів, що були організовані як на території області, так і за її межами.