портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як не стати «живим щитом» для рашистів

Опубліковано 19 вересня 2022 року, 12:08

Звільнення Збройними Силами України тимчасово окупованих територій примушує рашистів усе активніше застосовувати найбрудніші методи, щоб бодай якось зупинити просування українських військових. Нічого кардинально нового окупанти не придумують, натомість використовують традиційні підходи країни-терориста. Один з них – створення «живого щита» з цивільних на тимчасово окупованих територіях.

Така практика вже багато років повсякденна для російської армії: терористи в погонах та воєнні злочинці з рф звикли прикриватись мирним населенням під час багатьох загарбницьких воєн.

Чому зараз в Україні росіяни усіляко намагаються не випускати людей з тимчасово окупованих територій? Чоловіків вони розглядають як потенційне гарматне м'ясо, а жінками та дітьми у поки що зайнятих населених пунктах збираються прикриватись, як «живим щитом». Окупантам потрібно, щоб на цих територіях було якомога більше людей. Для цього вони обмежують виїзд, «годують» людей нездійсненними обіцянками на кшталт опалювального сезону, який в реальності неможливо провести, примушують дітей до офлайн-навчання, щоб потім обладнувати свої вогневі точки коло шкіл з учнями та холодних напівзруйнованих будинків з їх батьками. Для нелюдів-окупантів, що приречені на поразку, такі цинічні та жорстокі дії – норма, по-іншому вони воювати не звикли. А тому наші люди, які зараз залишаються в окупації, знаходяться під постійною загрозою.

Єдиний вихід - переїжджати на підконтрльну Україні територію.Так, це непросто, важко знаходити шляхи та можливості. Але ж залишатися дуже ризиковано. Бо росіяни, рано чи пізно, так чи інакше, використають цивільних мешканців зі своєю цинічною метою. Тому не заважайте ЗСУ працювати, виїжджайте з тимчасово окупованих територій, не дайте використати себе як «живий щит».