портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Як святкували День Святого Миколая мешканці інтернатних закладів Донеччини, яких евакуйовано до Іспанії

Опубліковано 19 грудня 2022 року, 21:12 , Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації

Про те, як святкували День Святого Миколая мешканці інтернатних закладів системи соціального захисту населення Донецької області, яких евакуйовано до Королівства Іспанія, розповіли у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.

У зв’язку із загостренням воєнних дій на території області, пов’язаних з агресією російської федерації проти України, з метою збереження життя та здоров’я мешканців інтернатних закладів системи соціального захисту населення області було здійснено евакуацію всіх підопічних, в тому числі, і  до Королівства Іспанія. З перших днів перебування за кордоном наші земляки отримали піклування та турботу від  іспанських колег. 

Так, 19 грудня до вихованців Дружківського дитячого будинку-інтернату завітав Святий Миколай, який приніс із собою відчуття радості свята та приємні емоції. На свято, окрім Святого Миколая, завітали діти з християнської  школи. Разом вони згадали історію виникнення свята, співали та  спільно  приймали участь у театралізованій виставі. 

Цього року діти готувались до свята з особливим настроєм, вони вперше святкували його не вдома. Підопічні підготували вірші, пісні та танці, а також традиційні святкові листівки зі своїми бажаннями. Жодного листа з бажанням іграшки або навіть нового мобільного телефона не виявилось. Всі зверталися до Святого Миколая з проханням скоріше повернутися додому у мирну та безпечну Україну, а також оберігати всіх захисників та захисниць рідної землі! Захід пройшов цікаво та зворушливо, а наприкінці Святий Миколай пригостив дітей солодощами, привітав зі святом добра і милосердя, та пообіцяв виповнити усі їх бажання.  І ми впевнені, що він стримає своє слово у самий найближчий час!!!

Напередодні свята Святий Миколай завітав із подарунками та смаколиками і до підопічних Покровського психоневрологічного інтернату, яких також було евакуйовано до Королівства Іспанія. Хлопці із радістю розповідали вірші українською мовою та прийняли участь у святковій фотосесії. Також українською діаспорою в Мадриді було організовано концерт до свята Святого Миколая та Різдва.  На захід були запрошені і мешканці інтернату.

- Ми пишаємося нашими підопічними. Чекаємо найскорішого повернення їх додому. Висловлюємо щиру вдячність Королівству Іспанія - країні яка прихистила наших мешканців, її громадянам та волонтерським організаціям. Наближаємо перемогу! Все буде Україна! - наголошують у департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації.