портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

єВідновлення працює: Комісією у Селидівській МВА прийнято позитивне рішення про надання компенсації по п`яти заявам мешканців

Опубліковано 09 червня 2023 року, 14:41

На Донеччині, як і в інших регіонах України, запрацювала програма єВідновлення з надання державної допомоги для відновлення житлових будинків, які мають незначні пошкодження. В області організована необхідна робота з забезпечення умов надання компенсації за пошкоджене житло з використанням електронної публічної послуги і вже є перші відповідні рішення. 

Так, комісією у Селидівській МВА прийнято позитивне рішення про надання компенсації на суму 311,889 тис. грн по п`яти заявам мешканців.

Загалом, у громадах області створено 33 комісії з розгляду питань щодо надання компенсацій. У Бахмутській МВА та Часовоярській МВА цей процес знаходиться на завершальній стадії.

На сьогодні громадянами в області подано 1125 заяв на отримання державної допомоги для відновлення житла. Процес розгляду заяв комісіями та, в подальшому, прийняття відповідних рішень (про надання допомоги або про вмотивовану відмову) розпочато. Окрім п`яти позитивних рішень, про які ми згадали вище, відомо, що по 26 заявам вже виконано комісійне обстеження та підготовлено документи для розгляду комісіями (Слов’янська МВА – 9 об’єктів, Селидівська МВА – 7 об’єктів, Покровська МВА – 7 об’єктів, Добропільська МВА – 3 об’єкта), а ще по 69 заявам комісіями перевіряються пакети документів та визначається дата комісійного обстеження.