портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна відвідала музей Національної академії педагогічних наук України в Києві

Опубліковано 20 серпня 2023 року, 09:20 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У межах роботи ІХ Конгресу освітян «Код незламності освіти Донеччини» заступниця голови облдержадміністрації Юлія Костюніна відвідала музей Національної академії педагогічних наук України, де зберігаються колекції підручників, документів, фотознімків, періодичні педагогічні видання, педагогічні посібники ХІХ-ХХ ст., матеріали про репресованих учителів, комплекти матеріалів учителів та вчених-педагогів України. Серед пам’яток є і ті, які були створені впродовж ХV-ХVІІ століть.

Унікальність цього музею полягає в тому, що його експозиція наочно демонструє шлях становлення та розвитку освіти в Україні від найдавніших часів до сьогодення.

Гостей музею супроводжував господар – президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень. Він розповів про структуру Національної академії педагогічних наук України та зазначив, що до складу якої входять 17 закладів вищої освіти, зокрема Університет менеджменту освіти, Інститут педагогіки, Інститут виховання, Інститут соціальної та політичної психології та ін.