портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 20 серпня 2023 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами захисників, родом з Донеччини.

22 липня 2023 року загинув старший інспектор сектору кадрового забезпечення Краматорського регіонального управління поліції Михайло Грицак. Під час виконання службових обов’язків він отримав смертельні поранення внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ «Смерч».

Михайлові Грицаку було 37 років. Він родом з села Іванопілля Костянтинівської громади. Закінчив Луганський національний аграрний університет. Але після служби в Збройних Силах України вирішив обрати професію правоохоронця. 10 років був поліцейським, дбав про безпеку громадян.

Із початком повномасштабного вторгнення Михайло відправив сім’ю до безпечного місця, а сам залишився допомагати цивільним мешканцям поблизу лінії фронту. Виїжджав на місця ракетних ударів, під обстрілами документував воєнні злочини росіян. Мріяв про перемогу, наполегливо тренувався та відточував свої навички, щоб врятувати якомога більше людей.

Колеги відгукуються про нього, як про відважного та досвідченого товариша, щиру, відкриту й позитивну людину. 

«Порядний, добросовісний – таким був Михайло Грицак. Людина, на яку можна покластися, яка не підведе. Відважний, він ішов назустріч небезпеці. Якщо й боявся, то ніколи не показував цього. Це дуже болісна втрата для нас», – сказав начальник відділу поліції №2 Краматорського РУП Дмитро Кірдяпкін.

У Михайла Грицака залишилися батьки, дружина та 11-річна донька.

З 24 лютого росіяни вбили 1662 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4019. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!