портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Юлія Костюніна відвідала офіс благодійного фонду «Слов’янське серце»

Опубліковано 29 вересня 2022 року, 21:59 , Управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації

Сьогодні, 29 вересня, заступник голови облдержадміністрації Юлія Костюніна відвідала офіс благодійного фонду «Слов’янське серце». На зустрічі були присутні також присутні радник голови облдержадміністрації Тамара Лук’янчук, начальник управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Лілія Золкіна, голова благодійного фонду «Слов’янське серце Наталія Киркач, координаторка Східного напрямку у м. Дніпро Анастасія Горбачова, гендерний офицер UNFPA у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях Валерій Михей.

Під час зустрічі були обговорені нові проєкти та проблемні питання взаємодії інститутів громадянського суспільства та органів влади у сфері надання гуманітарної допомоги та соціальних послуг мешканцям Донецької області, у тому числі, внутрішньо переміщеним особам. Були обговорені питання рівномірного розподілу гуманітарної допомоги усім громадам Донеччини, можливості доступу до соціальних послуг та шляхи найкращого розв’язання проблемних питань через спільну взаємодію, повідомляє управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання.

Як зазначила Юлія Костюніна для органів влади є безумовною підтримкою співпраця із різноманітними благодійними волонтерськими організаціями, які в умовах воєнного стану підставили своє плече на нелегкому шляху надання допомоги постраждалим мешканцям Донеччини. Наразі спільними зусиллями проводиться евакуація людей з найгарячіших точок нашої області, створюються різноманітні хаби, простори та центри підтримки ВПО.

Тільки благодійним фондом «Слов’янське серце» в межах реалізації проекту було підтримано створення 16 притулків для внутрішньо переміщених осіб, які отримали обладнання, ліжка та меблі. Також було відкрито три простори для дітей у Дніпропетровській області та один у Пирятині Полтавській області. З Ізюмської громади Харківської області та Святогірської, Лиманської громад Донецької області безпосередньо під час запеклих боїв, які там точилися, у березні-квітні 2022 року було вивезено понад 11 000 мешканців.

Юлія Костюніна також вручила почесні грамоти Донецької облдержадміністрації волонтерам та персоналу фонду - матері-героїні Ірині Сербіній, Анатолію Лебедєву, Олегу Полякову.

За матеріалами управління сім’ї молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.