портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З Донеччини на оздоровлення до Хмельниччини вирушило 156 дітей

Опубліковано 14 травня 2024 року, 14:50 , Департамент освіти і науки облдержадміністрації

У Санаторно-оздоровчому центрі соціальної реабілітації «Смарагдове місто», релокованому до с. Оринин Хмельницької області, розпочалась чергова зміна навчання та відпочинку для 156 дітей з 21 територіальної громади області.

Школа центру оснащена мультимедійним обладнанням, комп’ютерами, підручниками та всім необхідним для очного навчання. Учні знову поринули у справжнє шкільне життя. 

Наразі у центрі триває організаційний період, проведено традиційні заходи: вечір знайомств «Кожен має свою мрію» та вибори органів дитячого самоврядування – дитячої мерії. 

У День памʼяті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років діти відвідали пам’ятник загиблим воїнам у с. Оринин та прикрасили алею маками, зробленими власноруч.

Протягом зміни на вихованців чекають заняття в гуртках, спортивні, розважальні заходи, екскурсії природними й історичними пам’ятками Хмельниччини. 

А найголовніше – спілкування з однолітками, перебування в дитячому колективі, соціалізація, – те, чого не вистачає дітям Донеччини, які проживають в прифронтових зонах.