портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З початку пандемії у Донецькій області на COVID-19 перехворіли понад двох тисяч дітей

Опубліковано 16 лютого 2021 року, 15:36

Понад двох тисяч дітей перехворіли на COVID-19 у Донецькій області з початку пандемії. Про це головний позаштатний дитячий інфекціоніст  департаменту охорони здоров’я Донецької ОДА Дмитро Яковенко повідомив на брифінгу 16 лютого.

«З початку пандемії COVID-19 по області перехворіли понад двох тисяч дітей. У більшості випадків захворювання мало легкий перебіг. Це характеризувалося підвищенням температури тіла, катаральним синдромом.  Діти так і залишаються одним з основних джерел інфекції, що несе загрозу для оточення - літніх людей»,  -  зазначив Дмитро Яковенко.

Він наголосив, що сьогодні залишається актуальним дотримання дистанції,  носіння захисних масок, респіраторів, обмеження контактів та  дотримання загальних правил гігієни.   Згідно з даними статистики, захворюваність на COVID-19 знижується внаслідок дотримання санітарних правил. 

Надійним методом захисту від інфекційних хвороб залишається вакцинація.

Нагадаємо, що за даними Комунікаційного центру вакцинації від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я, ті вакцини від COVID-19, які наразі схвалені для екстреного застосування, і ті, які проходять клінічні випробування, не включали дітей до 16 років до груп досліджень. Відповідно інформація про безпеку, переносимість та ефективність вакцин від COVID-19 серед дітей віком до 16 років наразі невідома. Тому такі вакцини не допущені до застосування серед дітей віком до 16 років.



Інші новини за темою