портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З початку року аудитори Донеччини виявили більше ніж 1,5 мільярда гривень порушень

Опубліковано 22 вересня 2023 року, 11:57

Враховуючи ситуацію, яка склалася в регіоні, фахівці управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області продовжують проводити заходи державного фінансового контролю в переважній більшості на територіях інших областей країни, куди вони тимчасово перемістилися.

Зокрема, упродовж січня-серпня 2023 року проведено моніторинг 154 процедур закупівель із використанням документів, розміщених в електронній системі публічних закупівель Prozorro, у 111 замовників в 22 областях. Найбільша кількість з них зареєстрована в Донецькій (20%) та Київській (19%) областях.

Також завершено 9 перевірок закупівель, 6 інспектувань (у формі ревізій) та 1 державний фінансовий аудит на 14 об’єктах контролю, що переважно розташовані на території Київської та Дніпропетровської областей (50%). Крім того, охоплено контролем 2 об’єкти, що здійснюють діяльність на підконтрольній частині Донецької області.

Проведеними заходами державного фінансового контролю задокументовано факти порушень та недоліків при використанні фінансових і матеріальних ресурсів загалом на 1 млрд 503 млн грн, більше половини з них у сфері закупівель (874,6 млн грн).

Завдяки роботі аудиторів попереджено порушень законодавства у сфері закупівель у сумі 352,0 млн грн та забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 5,2 млн грн, фізичні особи отримали належні їм кошти на суму 0,3 млн гривень. Внаслідок впровадження пропозицій, наданих аудиторами, отримано додаткових доходів на суму 24,5 млн грн, економічний ефект склав 6,7 млн гривень.

Через вчинення порушень законодавства з фінансових питань та при закупівлі 5 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 7 - до дисциплінарної та 4 – до матеріальної. До порушників фінансово-бюджетної дисципліни застосовано п’ять заходів впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами.

За направленими інформаціями керівниками місцевих органів влади, самоврядування, підприємств, установ та організацій прийнято 16 управлінських рішень.

Правоохоронним органам для вжиття заходів у межах їхньої компетенції передано матеріали 14 заходів державного фінансового контролю, за розглядом яких розпочато 6 досудових розслідувань, 5 матеріалів долучено до наявних кримінальних проваджень.

До Державної служби фінансового моніторингу України направлено дві інформації про запобігання та протидію легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, на суму фінансових операцій 48,9 млн гривень.

Пресслужба Управління Східного офісу Держаудитслужби в Донецькій області