портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З твердою рішучістю до держслужби

Опубліковано 20 червня 2022 року, 11:19 , Донецький обласний центр зайнятості

Історії успішного працевлаштування людей, які в скрутний час зібрали волю в кулак і довели, що знайти роботу в чужому місті цілком реально, вже стали нашою доброю традицією. Сьогодні ділимось черговою історією, що трапилась при нерадісних обставинах, але принесла вдалі результати.

Корінна мешканка міста Слов’янська Оксана практично все свідоме життя старанно працювала на благо не лише своєї сім'ї, а й суспільства: спочатку секретарем суду, потім – державним службовцем у міській раді. Саме робота в міській раді стала для жінки і своєрідним пристановищем, і віддушиною на багато років, хоча вона завжди з великою теплотою згадувала про своє професійне становлення у лавах судової системи. Через збіг обставин Оксана в грудні минулого році розірвала трудові відносини з роботодавцем і звернулась за допомогою до Слов’янського міського центру зайнятості з твердою рішучістю продовжувати кар’єру державного службовця.

З цього моменту розпочався пошук підходящої роботи, що у випадку нашої героїні, яка виховує двох дітей, ще й ускладнювався підбором зручного графіку. «Сама процедура прийняття працівників на державну службу доволі стандартна, але специфічна: подача та обробка документів, іспити, співбесіда тощо. По-перше, доводиться довго чекати оголошення конкурсу та його результатів; по-друге, велика конкуренція на одну посаду і небагато шляхів для нешаблонної самопрезентації – все це зменшує «запал» та впевненість в собі», – розповідає Оксана.

З огляду на життєву ситуацію нашої героїні, кар’єрний радник активно залучав її до участі в різних профорієнтаційних тренінгах та семінарах центру зайнятості, спрямованих на оволодіння сучасними методами самопрезентації, зняття тривоги, розкриття внутрішнього потенціалу для виходу зі стресових станів та ін. Дотримуючись отриманих рекомендацій, Оксана змогла скласти декілька варіантів резюме і портфоліо, що, на її думку, були б гідно оцінені потенційними роботодавцями. На жаль, скористатись хоча б одним з них в Слов’янську жінка не встигла…

Другу спробу Оксана зробила вже в Ужгороді – мультикультурному обласному центрі з надзвичайною атмосферою. Майже одразу приступивши до перегляду вакансій на місцевих ресурсах, жінка невдовзі знайшла те, на що відгукнулося її серце – оголошення конкурсу на посаду секретаря суду. Подолавши сумніви та невпевненість, наша героїня пішла ва-банк і до стандартного пакету документів доклала портфоліо кар’єрних досягнень з відеорезюме. Чи то прихильна Феміда, чи то сильна мотивація зробили свою справу, та в червні Оксана стала повноправним працівником Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області з прийнятною заробітною платою і зручним графіком роботи.

«Зовсім нещодавно на моїх очах руйнувались всі мої плани, мрії, звичний образ життя. Здавалося, що ще довго я не увійду в нормальну колію. Але завдяки підтримки близьких людей та держави зараз я спокійна за свою родину і впевнено дивлюсь в майбутнє», – каже героїня нашої розповіді.

Ми раді, що таких історій з кожним днем стає дедалі більше! Обов’язково поділимось з вами й іншими.

Всеукраїнська база вакансій на Telegram каналі «Робота зараз: Державна служба зайнятості» worknowdcz - https://qrfy.mobi/p/IBxJj8X

Чат-бот Донецької обласної служби зайнятості у месенджері Telegram - https://bit.ly/3tay5Se

Телефони «гарячих ліній» служби зайнятості Донеччини https://bit.ly/3rLgZtT