портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

З українського Нью-Йорка поліцейські евакуювали родину з трьома дітьми, найменшому – півтора року

Опубліковано 08 березня 2023 року, 09:59

Нещодавно  начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко провів нараду із правоохоронцями та керівниками районних і місцевих військових адміністрацій  з питання евакуації дітей з прифронтових населених пунктів.  "Наражати дітей на смертельну небезпеку – неприпустимо.  Саме тому координуємо свої дії з правоохоронцями та робимо все можливе, щоб врятувати кожну дитину", - наголосив очільник області.  

Про те, як з українського Нью-Йорка поліцейські на днях евакуювали родину з трьома дітьми, розповіли у відділі комунікації поліції Донецької області.

«Було страшно, ми тримали один одного», - розповідає маленька Вероніка, якій майже 6 років. Так разом із братами, четверокласником Тимофієм та малюком Андрійком, дівчинка переживала російські обстріли. Аби діти більше не страждали, їхня мама Раїса погодилася на евакуацію. 

«Сильно стріляють, у мене почалися проблеми з серцем, і діти дуже налякані. Так їм буде краще», - каже 29-річна матір. Малеча сумує за мирним життям. До 24 лютого Вероніка ходила до дитячого садка, Тимофій - до школи, але з початком бойових дій заклади припинили роботу.

Поліцейські забрали родину із зони обстрілів до безпечного місця. Надалі жінка з дітьми за допомогою волонтерів розміститься у Черкасах.

Правоохоронці продовжують піклуватися про дітей і спільно з Донецькою ОВА організовує їх порятунок. У Торецькій громаді залишається ще 815 дітей, безпосередньо в Нью-Йорку – 148, повідомили у поліції.