портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За добу на Донеччині повернули світло у 16,5 тисяч осель, що постраждали від обстрілів та негоди

Опубліковано 17 вересня 2022 року, 16:14

Протягом 16 вересня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі змогли отримати дозвіл від військових та відновити роботу пошкоджених обстрілами електроліній у 30 населених пунктах Донеччині. Знову отримує електропостачання 9,5 тисяч родин. Крім того, енергетики повернули світло у домівки 7 тисяч родин, що були знеструмлені в результаті вчорашньої негоди.

За добу спеціалісти енергокомпанії відремонтували низку пошкоджень електромереж та обладнання. Завдяки цьому світло повністю чи частково повернулося до осель жителів 30 населених пунктів на Донеччині, що були повністю або частково знеструмлені через бойові дії. Для 9 507 родин у Покровському, Краматорському та Бахмутському районах відновлене електропостачання.

Попри посилення обстрілів енергетикам вдалося вчора попрацювати в Авдіївській, Констянтинівській, Мар’їнській та Торецькій громадах. Ці громади розташовані поблизу лінії зіткнення та піддаються постійним артобстрілам та авіаударам. Зокрема, за даними Національної поліції, Авдіївська та Мар’їнська громади вчора знову зазнали обстрілів.

До відключень через бойові дії додалися відключення через негоду. Енергетики вночі відновили електропостачання понад 50 трансформаторних підстанцій у Покровську. Знову зі світлом близько 7 тисяч родин. Наразі аварійні бригади продовжують працювати над відновленням ще близько 90 трансформаторних підстанцій у Покровському районі, що дозволить повернути світло в домівки ще близько 5 тисяч сімей.

Активні бойові дії на Донеччині тривають. Найскладнішими напрямками лишаються Авдіївський, Мар’їнський, Торецький, Бахмутський, Слов’янський. Поки що без електропостачання – 92 населених пункти області.

За матеріалами ДТЕК Донецькі електромережі