портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

За кошти обласного бюджету відновлено 2728 будинків, що були пошкоджені через російську агресію

Опубліковано 09 квітня 2021 року, 11:10

У Донецькій області  2728 будинків приватної власності, які були пошкоджені через російську агресію, відновлено  за кошти регіонального матеріального резерву та за допомогою фахівців ДСНС. Про це під час брифінгу заявив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін.

«З початку збройного конфлікту на Донеччині було зруйновано та пошкоджено 13773 будинки  як приватної, так і комунальної власності.  На теперішній час за кошти Донецької облдержадміністрації відновлено вже 2728 будинків приватної власності та за допомогою наших рятувальників.  Це означає, що 2728 родин повернулися у свої будинки і там мешкають», -  сказав Вадим Філашкін.

Також він нагадав, що з 1 квітня цього року на Донеччину прибули 150 рятувальників ДСНС майже з усієї країни, щоб допомогти з відновленням житла. Вони працюють по всій лінії розмежування. На теперішній час закуплені всі будівельні матеріали.

«У тому році було виділено на відновлення понад 20 млн гривень з обласного бюджету. Очільник області Павло Кириленко поставив завдання відновити житла в цьому році не менше, ніж у минулому. Коли буде «режим тиші», співробітники ДСНС зайдуть у Жованку, Травневе, Гладосове, Опитне, Водяне. Поки немає «режиму тиші», Донецька ОДА виділяє будівельні матеріали людям, що знаходяться безпосередньо на лінії розмежування, і вони відновлюють свої домогосподарства власноруч», - зазначив Вадим Філашкін.