портал в режимі тестування та наповнення
0-800-507-506, 0954633565
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 07 лютого 2024 року, 09:00

Щодня о 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання за загиблими внаслідок збройної агресії російської федерації.

Донецька ОВА та платформа Меморіал згадують убитих росіянами жителів Донеччини.

17 березня 2022 року у власному будинку в приватному секторі Центрального району Маріуполя разом із донькою і мамою загинула 57-річна Алла Тищенко. В їхнє подвір’я поцілив ворожий снаряд. 

«Він влучив у прибудову, де був підвал. Катя і бабуся встигли туди заскочити, проте це їх не врятувало. Аллу накрило перед порогом, шифером із даху знесло півголови», – розповіла Тетяна Тищенко, дружина брата колишнього чоловіка Алли. 

Тіла загиблих витягнули сусіди і віднесли до кладовища за ринком «Каліфорнія». За два тижні, коли обстріли трошки вщухли, Тетяна із чоловіком опізнали родичів. Там і поховали. 

Алла Тищенко народилася і жила в Маріуполі. Виховувала доньку, опікувалася мамою. Любила квіти – вирощувала їх на невеликій ділянці біля будинку. Аллу пригадують доброю, щирою і відкритою.  

«Алла Федорівна була гарною людиною. Дуже професійною та скромною. Працювала водійкою трамвая. Багато років возила пасажирів, а останнім часом була водійкою маневрових робіт – готувала трамвайні вагони для роботи на лінії», – розповів колега Володимир Грицунов. 

В Алли Тищенко залишився колишній чоловік.

 З 24 лютого росіяни вбили 1850 мирних жителів Донеччини, поранили ще 4539. Кількість жертв у Маріуполі та Волновасі наразі достеменно невідома. 

Пам’ятаймо!