портал в режимі тестування та наповнення
0 800 507 506
Гаряча лінія
  • A-
    A+
Пошук
Шукати на порталі
або
серед нормативних актів

Загальнонаціональна хвилина мовчання

Опубліковано 13 жовтня 2024 року, 09:00

6 жовтня 2023 року в бою з окупантами в районі села Вербове Запорізької області загинув 35-річний солдат Сергій Чучин, позивний Ліфтер.

Сергій був родом із села Веселе. Здобув вищу освіту за фахом вчителя фізичної культури у Донецькому інституті здоров’я фізичного виховання та спорту. Жив у місті Хмельницькому. Працював у компанії «Смарт Ліфт», тому і отримав свій позитивний. Останнє місце роботи – приватна охорона в Києві.

З початком повномасштабної війни чоловік став до лав Окремого загону спеціального призначення «Любарт». Був водієм-розвідником, навідником. Боронив Київську, Донецьку, Херсонську та Запорізькі області.

«Я – колишня дружина загиблого, маємо спільну донечку Злату, для якої він хотів зробити усе якнайкраще. Сергій був прекрасною та щирою людиною, він ніколи не відмовлявся допомогти, саме це і зробив на фронті. Він своє завдання виконав, але його побратим зламав руку і Сергій пішов на кулемет замість нього. Він був справжнім патріотом своєї країни, люблячим батьком, вірним другом. І взагалі не вистачає слів описати все те, що хочеться розповісти про Сергія!» – зазначила Світлана Олійник.

Посмертно воїна нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали Сергія в рідному селі Веселому.

У нього залишились батьки, донька, рідні, близькі, друзі та побратими. 

О 9:00 — загальнонаціональна хвилина мовчання. Донецька ОВА та платформа Меморіал героїв вшановують пам’ять загиблих захисників з Донеччини.